Začněte klíčit nejen pro radost
Klíčení se stalo v poslední době poměrně velkým fenoménem. Lidé propadli jeho kouzlu, pořizují si speciální misky a experimentují s nejrůznějšími semínky. Propadli jste tomu i vy? Rozšiřte si svou sbírku o vysoce kvalitní semena, která po úspěšném vyklíčení dají vašemu tělu přesně to, co potřebuje, tedy živiny, vitamíny a minerály. Mezi nejoblíbenější patří bezesporu klíčení mungo. Celý proces trvá dva až tři dny, během kterých se semena aktivují, takzvaně ožijí. Dostanete tedy čerstvou smršť těch nejkvalitnějších obsahových látek. Stačí k tomu přitom jenom speciální miska, voda a semínka, která stojí pár korun. Je to jednoduché a zvládne to skutečně každý.
Blahodárné účinky, které vás nadchnou
Mungo fazole byste měli rozhodně zapojit do svého jídelníčku, a to díky mnoha blahodárným účinkům na lidské zdraví. Jedná se o výbornou potravinu například pro diabetiky, a to díky tomu, že by tyto fazole měly být schopné pozitivně snížit hladinu LDL cholesterolu. Dále je ocení pacienti s kardiovaskulárními potížemi, obsahové látky se totiž podílejí na pročišťování krve, opravení poškozených cév a celkově podporují vaskulární systém jako takový, o podpoře srdce nemluvě. Dalším benefitem je podpora imunitních funkcí organismu. Opomenout však nelze ani velmi silný detoxikační účinek, který oceníte tehdy, pokud chcete podpořit eliminační funkce ledvin a jater. Spektrum účinků je zkrátka opravdu široké a obsáhlé, jedná se tedy o potravinu, kterou byste měli určitě konzumovat na pravidelné bázi.
Za tyto účinky jsou zodpovědné zejména minerální prvky, jako je draslík, hořčík, vápník nebo železo. Nezapomínejte však na to, že mungo fazole jsou dokonce i cenným zdrojem bílkovin, které jsou navíc snadno stravitelné, a vhodné tedy například do lehkých večerních salátů. Mungo oceníte taky v redukční dietě.