Lanýžový olej může být zajímavým dárkem pro gurmány
Pokud jste už ochutnali lanýže, dobře víte, že jde o vyhlášenou pochoutku, co ovšem možná není po stránce aroma zcela pro každého. Komu tato středomořská houba zachutnala, tuší, že jde o láskou na celý život. Bílý lanýž je ale téměř vzácností, nejen kvůli své astronomické cenovce. Těžko se v přírodě hledá, jeho hodnota je tedy skoro vyvážená zlatem. S dochuceným olivovým olejem ale získáte pocit, jako byste měli lanýže znovu na talíři. Pro někoho, kdo si rád užívá nových a nevšedních chutí, jde takřka až o druhé narozeniny v jednom kalendářním roce.
Vychutnejte si olivové oleje s originálním aroma
Lanýžový olej umí potěšit všechny, kteří si zamilovali Itálii a její kuchyni. Připravuje se v souladu s přírodou a nese jméno slavné rodiny Marina Colonna. Tu znalci historie určitě důvěrně znají a netřeba ji dlouze představovat. Dali byste si rozmarýnový olej, máte rádi tuto příjemně vonící bylinku při každodenním využití v kuchyni? Dobře ladí třeba s kozím sýrem a když máte chuť na sladké, také může rád přiložit ruku k dílu. V neposlední řadě si díky němu pochutnáte na pečených bramborách, tudíž jinak řečeno, experimentům v kuchyni jsou dveře otevřené skutečně dokořán!
Do třetice si představme pomerančový olej, jenž přinese do kuchyně populární aroma citrusových plodů a je vyráběn zcela přírodní cestou – bez chemie a konzervantů, umělých barviv a tak podobně. A díky, čemu tedy voní po pomerančích? Stačí jen nasekat kousky plodů a promísit je s olivami ještě před finálním lisováním a stáčením, postup je tedy až překvapivě jednoduchý. A výsledek? Ten nabídne jedinečnou kompozici těstovin a grilovaných ryb, ale hodí se také k sušenkám a vůbec všem dezertům, které podáváme běžně ke kávě. Podívejte se sami na olivum.cz, kde má extra panenský olivový olej mnoho různých podob. Podíváte se nejen do Itálie, ale například také do Řecka a Španělska.